Monday, November 9, 2009

Lucru de mana

O cheie pierduta e o usa inchisa, o cheie gasita – o poarta deschisa.

Noh, nu stiu cat e de adevarat, insa eu colectionez chei, si cheite (mai putin chei franceze si cheia sol). Si cum am strans déjà o mica - mare gramajoara m-am gandit eu ca n-ar fi rau sa experimentez din cateva un mic tablouas. (asta pana voi finaliza unul mai mare care am de gand sa-l atarn pe un perete, destul de la vedere.)


Urmare a faptului ca m-am umplut de zel dupa acest tablouas si dupa pomisorul de bijuterii am purces sa-mi construiesc singura niste globuri, nu ca n-as avea destule…insa imi place lucrul manual, sau mai degraba produsul final rezultat. Poate fi un cozonac, o briosa, un fular, tablou sau glob. Nu degeaba se spune ca ce-ti faci tu cu mana ta e bun facut…

Nu le-am gasit inca nici o utilitate, insa asta nu m-a impiedicat sa-mi fac stoc de hartie colorata cu sclipici, suficient de multa sa-mi iasa lejer inca vreo 6 globuri pe langa cele 4 care le am.

N-am mai tricotat – crosetat de mai bine de 15 ani. Ma gandesc ca n-ar fi rau sa ma apuc sa-mi fac un sal sau mai bine sa nu ma arunc din prima la modele grele, o paturica ar fi cel mai indicat. Nici paturelei n-as putea spune ca i-as gasi in viitorul apropiat vreo intrebuintare, in afara de a zace azvarlita pe vreo canapea…insa, pentru cine nu intelege, e patura MEA. (made by me)

Talente nene, talente… (poate as mai avea totusi cateva idei…)

6 comments:

  1. Te admir ca ai rabdarea sa te aduni si sa faci ceva frumos pentru sufletul tau... Mai stiu eu pe cineva pe langa mine care face asta din cand in cand... ;) Demult, in tinereti, imi facea curte si-mi aducea trasurici din betisoare, lacuite, cu "fan" in ele, fantani cu cumpana, buburuze din nasturi, martisoare. Acum le tinem in vitrina, amintiri pretioase.
    Bunica mea dintotdeauna a avut pasiune pentru lucrul de mana, in toate vacantele imi dadea o bucata de etamina si ate colorate pentru modele cu "muste"... Mi-amintesc un semn de carte cu capsuni cusut cu mana mea, am fost tare mandra de el.
    Te sarut, mi-e dor de tine.

    ReplyDelete
  2. @acuarele - In general nu excelez la capitolul rabdare, insa cand vine vorba de "fabricat" ceva din manutzele proprii, o, daaa, am cea mai mare rabdare, rabdare cu caru':))Pupici.

    ReplyDelete
  3. n-am mai trecut demult pe aici si ia uite ce gasesc! ce idee minunata cu cheitele. Am si eu cateva sa le pun intr-un tablou. Ce misto, si crenguta facuta pom de bijuterii! Ce idei mai ai? Pentru aranjamente de Craciun, ai idei?

    ReplyDelete
  4. @nina- ma bucur totusi c-ai reusit sa mai treci p'aici. S-ar putea sa am ceva idei ptr decoratiile de iarna, insa sa vedem cum stau cu timpul liber si cu cheful...

    ReplyDelete
  5. ciao, artisto. Ce frumos sit! Asta e spiritul roman si imi pierdusem orice nadejde ca am sa-l mai intilnesc pe meleagurile lumii asteia preocupata cu nimicuri de durata scurta. Bravo, sa nu te lasi ca esti inspiratie pentru multi altii, mie mi-ai dat curaj sa ma apuc serios de lucru.

    ReplyDelete
  6. @monica - bine ai venit! Mercic de compliment. Promit sa impartasesc cu cititorii mei si urmatoarele "inspiratii" din ciclul: facute-n casa! :))

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails