Monday, January 25, 2010

Frig, mare frig dincolo

sursa foto:

http://www.atelier-froid


Dragii mei, ca orisice roman ma bucur cand moare si capra vecinului. Asa sunt si eu acum, nu fac nici o exceptie, pentru ca, poate pentru prima oara in n-ani, la mine e mai cald iarna ca-n Romania. E incredibil dar adevarat. Eu am avut azi 10C cand dincolo erau -15C !!!! Fantastic. Si ei tremurau de frig !!! E-adevarat, acolo gerul are alte conotatii decat la mine. In case e frig rau, in scoli la fel…Eu daca am -25C afara, in casa pot sta in pantaloni scurti si maieu si daca ma sufoc prea mult mai aerisim un pic… Si cu toate astea, intelegand toate aceste aspecte care nu au grad de comparatie, nu pot sa-mi retin o nota de voie buna! Chiar daca e vorba doar de o zi, calendaristic vorbind, in sufletul meu conteaza mult mai mult. Pai bine, pentru cine nu intelege, pe mine nu ma compatimea nimeni cand ma vaicaream ca-n mai a mai dat o ninsoare sau ca de Pasti tocmai a nins, cand « dincolo » treusera déjà pomii infloriti, aveau déjà fruct, iar eu nu vazusem inca fir de iarba verde…Eu care sunt la un prag sa-mi cumpar lampa cu lumina solara, terapeutic vorbind ….!!!!!
Macar 3 zile de tinea asa la mine, poate aveam o sansa sa culeg ghiocei !!! Dar nu, de maine, reintram in normalul quebecois. Pentru cine nu stie ce-i ala, ii invit p’aici, si atunci, macar n-or sa se mai vaite de « gerul » de dincolo.

18 comments:

  1. @ Cristi - si mie imi salta inima de veselie! ;) Acum, sincer, am cativa amici ramasi prin Ro care, cand le spuneam ca eu de Pasti merg la inviere cu manusi in maini si fes pe cap, n-aveau nici cea mai mica compasiune! Ba mai mult, isi faceau o datorie de onoare sa-mi povesteasca ce BBQ au tras la Cernica.(lol) Fie de capu' lor! Haha.

    ReplyDelete
  2. o, da, m-am bucurat si eu sa stiu ca si ai mei vor vedea iarna adevarata si voi fi scapata de a le explica ce inseamna sa-ti crape pielea pe fata de frig :)
    alta e, ca acolo daca ninge, n-are cine stringe zapada, scolile se inchid, iar in apartamente e frig de dracu

    ReplyDelete
  3. Ba, draga mea, eu una te-am compatimit mereu.
    Azi am avut si noi vreo 10-12C, prima zi asa in ultimele 2 luni, daca nu mai bine.

    ReplyDelete
  4. Una peste alta, am trecut noi si prin altele mai rele... Prefer gerul asta cu aer curat caniculelor de-acum doua veri, cand aproape ca nu mai puteam sa respiram. Numaram orele pana spre apus, cand mai dadea cate o boare si ne eliberam de inabuseala... Acum, chiar daca e frig afara, in case e placut...

    ReplyDelete
  5. @Carpe Diem - pai sa ne luam de mana! :))
    @Lola - stiam eu ca te zgribulesti cu gandul cand la mine crapa pietrele ;
    PS - vad ca te tii de faza cu tacerea :))
    @acuarele - pai asta e un lucru bun daca -i cald in case. Mie tocmai de asta imi era teama. Deh, pe vremea cand imi petreceam iernile in Ro imi amintesc ca dardaiam in casa, afara fiind si numai zero grade, nici nu mai vorbesc cand saream sub minus...

    ReplyDelete
  6. Dragii mei canadieni,
    Ce satisfactii mai aveti si voi!!!Faptul ca aici nu prea ai cum sa simti frigul(in casa cald,in masina cald,in mijloacele de transport,la fel)ar trebui sa va faca sa nu uitati ca in Romania nu multi au aceste conditii.Dar prostul pana nu-i fudul,nu-i prost destul.Numai bine si aveti grija sa nu va ia gripa de la o asa vreme fara ger.Maria.

    ReplyDelete
  7. Cine sta la bloc (unul fara datorii la plata furnizorilor de caldura), nu are cum sa dardaie...
    In plus, mai apelam la caloriferul electric daca e chiar o problema... Adica alegem intre a plati incalzirea prin caloriferul clasic sau curentul electric!...

    De maine cica se mai inmoaie gerul si pe aici, si ne mai asteapta in februarie un val scurt de frig...

    Pupici.

    ReplyDelete
  8. @anonim (Maria) - Cata empatie!!! Ptiu! Ma scuzati D-na Maria, dar n-ati inteles nimic. Vous êtes un peu perdue! À la prochaine!
    @acuarele - ma bucur sa aud ca totul e bine. :)

    ReplyDelete
  9. hey, lasa invidia frigului !!:)
    i-a exemplu :) daca ai uitat de inventivitatea natiei :):)
    dar baietii sunt ..chapeaux...:):)

    http://www.youtube.com/watch?v=cmOylupOaLU

    ReplyDelete
  10. @WW - super! baieti de baieti!!:)) Ce idee!:))
    Cat priveste frigul, sunt mai preocupata de ce-i la mine. Azi, acum -30C (inclus factorul vant).

    ReplyDelete
  11. motto ul Canadei e "BRRRR" :):)
    azi aici -9 C...ma duc sa-mi scot cojocul de la iernat:):)
    iar pe sambata se marita ghiontul de frig artic de la voi , cu valul cald din golful Mexic taman prin Virginia :):)
    sa te tii ninsoare , numa' bun de fugit la ski :):)
    xx, zi buna . g2g....

    ReplyDelete
  12. bizar e ca cei -30 nu-i percep ca pe -30 in patria muma. parca nu-i chiar asa de frig...

    ReplyDelete
  13. oK , mai intai super blog. M-a facut sa zambesc. O zi buna si .. calda :))
    aici sunt -14( factor vant inclus:))

    ReplyDelete
  14. @anonim - bine ai trecut p'aici! :)

    ReplyDelete
  15. Purple Rain,
    Eu am ajuns in Canada de mult. Cu mai multi prieteni. Si cred ca e o tara fantastica unde daca vrei sa faci ceva te poti realiza. Am trait in Montreal 6 ani si apoi m-am mutat in zona engleza. Si tot imi place. Dupa atitia ani vorbind cu prietenii mei nu credem ca este tara mai buna ca si Canada.
    Brasoveanul

    ReplyDelete
  16. @Brasoveanu - si eu zic la fel ca voi! :))

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails