Monday, August 2, 2010

O gramada de facut

foto: flick.com

De pregatit lunch-ul, de platit facturi online, de alergat dimineata 30 minute pe treadmill si alte 30 seara, de programat pisic (nu altul, decat Sky) la vaccin, sa ma inscriu la un curs de pilates, sa umflu mingea de exercitii, sa-mi caut adidasi de alergat si sandale negre, sa-mi cumpar niste fuste / bluze / rochii, sa citesc la cartea ce-o tin pe noptiera, cel putin 6 pagini inainte sa adorm, sa calc vreo 20 de tricouri, facut curat in casa (si daca am scris asta, déjà la journée est foutue), de cumparat inghetata, lapte, pepene si piersici, de schimbat litiera la Sky, de cumparat mancare Sky, facut curat in bordelul din dulapuri, de desirat billurile, sa nu uit sa-mi mai verific contul (e bine din cand in cand), sa sterg praful de pe hota, sa creez un calendar de corvoade obligatorii pentru ceilalti, sa scutur sacul de la aspirator, sa cumpar farfurii, sa scot « materia » reciclata din casa (hartii, sticle si canete), sa strecor kefirul, sa-mi verific e-mailurile, sa platesc penalilatea de intarziere la Blockbuster, sa-mi schimb catrafusele din posetuta cu rombulete multicolore in cea galbena, sa verific starea vremii, sa cumpar niste flori, sa ascult stirile, sa trec pe la banca, sa crosetez, sa periez pisicul, sa-mi calc fusta alba, sa sterg de praf masa din salon, sa pun hartia igienica in sensul bun, sa cumpar baterii, sa le si pun la aparatul foto, sa ajung la film (poate la sfarsit de saptamana), sa ma inscriu la un curs de olarit, sa raspund la niste e-mailuri, sa ma asez si sa nu fac nimic, sa matur prin bucatarie, sa fac o prajitura, sa spal pe dinauntru cuptorul de microunde care s-a ingalbenit de la prea mult butter popcorn, sa petrec cu familia si prietenii un timp extraordinar la o cabana la munte la marginea lacului, sa citesc o revista, sa ma sochez de ce vad la televizor, sa scriu o alta lista de lucruri care am sa le fac, si o alta de shopping, sa-mi elaborez o strategie de castigatoare, mai inainte sa spal parchetul, sa iau un rendez-vous la o esteticiana, si altul la coafeza, si altul la doctor, sa caut perechile la sosetele desperecheate sau sa le arunc de tot, sa ud florile, sa le zambesc si sa le mangai, sa-i urez la multi ani varului pentru ziua lui din mai si de care-am uitat, sa incerc sa respir adanc, sa-mi revitalizez parul, sa ma nelinistesc de anumite subiecte fierbinti, sa ma initiez in skating - pe play station 3, sa merg la plaja, sa ascult muzica celtica, sa caut becuri mai puternice pentru faruri, sa-mi cumpar crema de noapte, sa sun o cunostinta cu care n-am mai vorbit de mult, sa cumpar un sac de pamant, sa-l intreb pe vecin daca-l deranjeaza ca Sky sta in geamul lui all day long, sa cumpar rechizite, sa-mi comand online o strecuratoare din plastic, sa-mi caut starea zen care-am pierdut-o cand s-a inventat internetul…sa….sa…sa… si toate in timpul liber, atunci cand e...si daca mai ramane energie...

24 comments:

  1. Superb!!!
    Cel mai mult ne place ca e trecut pe lista si esentialul: "sa ma asez si sa nu fac nimic"! Iti dorim sa ai timp si de asta ;)

    ReplyDelete
  2. nu ca daca-mi pun mintea lista mea ar fi mai scurta, dar am obosit citind-o pe-a ta. de-aia nu-mi fac eu liste si doar merg pe listute mentale de la zi la zi. mult mai putin stress asa. :))
    adevarat, mereu sunt lucruri amanate, dar filozofia mea este ca daca sufera amanare inseamna ca nu-s asa importante. echilibrul meu este insa :D

    ReplyDelete
  3. E bine ca macar le-ai notat, sa le ai in vedere. Esti un om practic... Eu de ce nu invat niciodata asta?... :) Abia de vreun an imi fac liste pentru cumparaturi, altfel uit de fiecare data cate ceva...
    Imi place ceasul din imagine, foarte sugestiva poza! Ore rostogolite pe tavalugul timpului...
    Spor la treburi si nu uita ca toate acestea, impletite, sunt insasi Viata. Fa-le pe toate cu infinita bucurie!...

    ReplyDelete
  4. SUPER! Nici nu-ti dai seama practic cate lucruri ai de facut, marunte sau importante. Asa scrise iti dai seama ca sunt "o gramada", cum spui tu. Super scris.

    ReplyDelete
  5. @Chirca - da, cum bine zici, ala e cel mai important lucru de facut din lista. :))
    @Lola - eu nu ma mai bazez pe listutele mentale nici la piata. :))

    ReplyDelete
  6. @acuarele - eu le-am notat mai mult in joaca, ca in final sa realizez ca nu-s deloc putine si unde mai pui ca lista nu-i chiar completa. :))

    ReplyDelete
  7. @Rodica - multumesc. E ca si cum ai pune punctul pe i. :))

    ReplyDelete
  8. Daca printre astea mai reusesti sa si ramai TU este norocoasa ...Felicitari !
    Cu respect ,
    Sonia Baciu ,Galati

    ReplyDelete
  9. @Sonia - reusesc da. Nu sunt genul care sa ma agat cu disperare sa respect ad litteram chiar tot. :)) Cum spunea Lola mai sus, unele pot fi amanate ca nu tipa! ;)

    ReplyDelete
  10. Purple Rain, eu vreau sa-ti cer permisiunea sa printez postarea asta a ta! Este atat de utila.
    Mi-o lipesc de frigider. Apoi voi scrie mare pe alta foaie :''da' di ce atata graba?''!

    O saptamana buna sa ai!

    ReplyDelete
  11. @cuivre - pai daca te ajuta sa te relaxezi, de ce nu? :))

    ReplyDelete
  12. Buna. Te citesc de mult insa n-am scris pana acum. Citind lista asta mi-ai facut chef sa-mi scriu si eu una. Voi incerca sa trec cam tot ce am de facut pe termen scurt, mediu si chiar lung. O zi buna!
    Roxi.

    ReplyDelete
  13. @Roxi - ce pot sa spun, succes in alcatuirea listei. Daca ai de gand sa introduci si lucrurile pe termen lung, se pare ca vei avea destul de scris. :))

    ReplyDelete
  14. Motto :"Life is what happens to you while you're busy making other plans." (John Lennon)


    Draga mea, nu mai fa atatea. :-) Pur si simplu bucura-te de viata. :-) Doar enumerarea atator corvezi, sarcini si chiar maruntisuri ti-a conferit stress si ti-a ars din neuroni. :-)
    Haidem la aer, sa-i zambim soarelui ! :-) Pur si simplu ! :-) Acusica va intra in vacanta, iar noi ne ascundem de el pe sub mese, chiuvete, prin salon, dulapuri, sali de pilates, de olarit, magazine...
    Fara creme, faruri, fara atata sters de praf, rendez-vous-uri, cursuri, carnetzele de notat unde am pus celalalte carnetzele, fara strategii, strecuratori, alergat, alergatura, palete, manete, manere, manivele etc etc etc, cu alte cuvinte, incearca sa elimini din nevoile artificiale [ care sunt cu toptanul, ni le-a inoculat balaurul capitalist :D ], sa mai tai din puzderia de directive pe care ti le impui si sa traiesti elementar. Te vei simti mirific, vei vedea ! :-)
    Daca unii am fost binecuvantati cu energie si constiinta din belsug, nu s-a intamplat asa in scopul de a ne trasa cat mai multe sarcini si sarcinutze si de a le executa. :-) Acea energie este minunata pentru actiunile chintesentiale, restul pot astepta sau pot chiar disparea. :-)

    Stii, la facultate, un distins si venerabil psiholog ne-a spus ca "exista niste oameni care, chiar cand nu au necazuri, nelinisti, lipsuri, si le cauta, se simt ca si cum ar avea o ciocanitoare pe cap, care-i ciocaneste necontenit in crestet..." :-)

    Relaxeaza-te, respira, savureaza ; totul e déjà in mainile tale. :-) Rien est foutu. :-)


    Te pup cu mare drag, esti un suflet ales.

    Silvia

    ReplyDelete
  15. @Silvia - randuletele tale sunt pline de viata si de adevar. Sa stii ca vara asta mi-am propus sa savurez fiecare raza de soare atat de mult pe cat posibil. Asta ca sa-mi iau revansa de vara trecuta cand a plouat mai tot timpul. Multumesc frumos.

    ReplyDelete
  16. Ce de treaba! :) Si eu fac liste peste liste, completari la liste, taieri de pe liste si aruncari de liste bifate. Cum apare o problema, fac o lista cu modul optim de rezolvare si cu anticiparea consecintelor :)
    Imi place kefirul, urasc miscarea de orice fel. Cat despre cei 10 prieteni, Dumnezeule, n-as indrazni sa deranjez noaptea nici macar doi, intrucat sunt casatoriti si jumatatile lor nu pot spune ca-mi sunt prietene. Daca nu tii pasul la capitolul cuplari si nascut copii, poti sa-ti dai foc la lista (de "prieteni"). Te mai cheama la nunti, aniversari si botezuri.
    Un pupic pentru boticul roz al lui Sky!

    ReplyDelete
  17. Daca ai fi dorit o menajera ieftina...eu de exp.scapai macar de jumatate din toata corvoada:))te costa cativa banuti de buzunar si un efort de a invata menajera limba americanilor.
    pup.mi-a placut

    ReplyDelete
  18. @Anda - Mda, m-ai pus pe ganduri...Eu de obicei, cand apare o problema, o rezolv si gata (daca pot) fara sa stau sa ma gandesc daca solutia aia ar fi optima. :) Cu prietenii adevarati problema e spinoasa rau. Alora de-si amintesc de mine numai la nunti si botezuri le zic din start pas. Cat despre Sky, decand am scris despre el, a crescut frumos-voinic si cred eu ca-i cel mai rasfatat motanel al cartierului, daca nu al Universului. :))
    @anonim - menajera n-am, dar nu alung optiunea asta pe viitor. :))

    ReplyDelete
  19. Pai sa mai pui neaparat niste poze noi cu Sky! Pisicile sunt absolut grozave, iti schimba tot universul!

    ReplyDelete
  20. :) dupa anumite accese de vrednicie , or dezordine in ordinea mea :note, notite, todo, prioritati in lista... rataceam lista !
    ajungeam sa ma intreb de ce n-as catadicsi sa fiu...robocap ??!! si am renuntat .
    my blackberry imi aminteste simplu doar ce-i important!
    xxx, tc,j

    ReplyDelete
  21. @windy - pai ce-i mai important pana la urma tot pe tel le pun...:))

    ReplyDelete
  22. cred ca intr-o luna le-ai reusi pe toate :)
    si cind te gindesti ca altii le reusesc intr-o zi?

    ReplyDelete
  23. ''sa ma asez si sa nu fac nimic''
    Asta imi place si mie ( uneori) ;) .

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails