Friday, December 31, 2010

Epilog 2010

Azi e vineri, 31 decembrie. Si uite asa, pe neasteptate a venit si ultima zi. Practic tot anul a trecut intr-un iures iar ultimele zile nu s-au dezis de la regula. Nu mai imi place de ani buni sa fac nici un bilant la ce s-a intamplat si e déjà trecut. Si nici obiective pe anul ce vine nu-mi mai place sa-mi impun. Personal consider mult mai benefic s-o iau pas cu pas. Si toate astea pentru ca nu-mi place sa ma tin de reguli impuse de mine si cu atat mai mult de altcineva. Mai bine nu imi imbat creierul cu vise, iluzii si diverse tinte de care ma tin sau nu. Eu nu-i inteleg pe cei ce se chinuie singuri si se amagesc cu lozingi greu de digerat cum ar fi : »De azi fac zilnic 48 de abdomene si 52 de flotari, nu mai fumez, nu mai beau, sunt sobru, imi arunc cenusa-n cap si-mi plimb cainele zilnic la 5 :30 dimineata. » Oricum, statistic vorbind, nu ne tinem de rezolutii decat o luna - doua. Citeam undeva ca ai mai multe sanse de reusita daca incerci sa-ti faci noi obiceiuri bune si sanatoase decat sa incerci sa le suprimi pe cele vechi si proaste. Ma bucur si apreciez fiecare mica realizare in bine, atunci cand vine. Desigur c-am si eu vise, ca orice om. Unul dintre ele este sa invat mandarina. Chestie care o reportez an de an de vreo 3 ani. Am totusi si cateva victorii castigate in batalia cu catarasmul meu. De exemplu am reusit (dupa eforturi indelungate) sa beau 2 litri de apa pe zi, sa nu mai fumez, sa alerg minim 30 minute pe zi si nu in ultimul rand, sa ascult pana la capat, plina de piosie, propozitii si fraze pline de plictis, numai pentru ca-s politicoasa si bine crescuta (sincer, inca mai lucrez la capitolul asta). Am mai invatat nenumaratele intelesuri ale cuvantului « toleranta ». Am mai invatat ca o mare realizare se compune din mici ameliorari. Iar in final practic bifezi ameliorarile, una cate una, asa cum vin, pana te reconstruiesti in altul, upgraded.

La multi ani bucurosi si sanatosi!

13 comments:

  1. La Multi Ani frumosi, cu multe noi obiceiuri bune si sanatoase! Ne bucuram sa aflam ca in randul victorilor din anul trecut se afla si aceea de a asculta pana la capat... "I like to listen" - scria cineva cunoscut in ;)

    ReplyDelete
  2. La multi ani ! In 2011 iti doresc lumina si iubire in suflet .
    Cu drag ,
    Sonia Baciu -Galati,Ro

    ReplyDelete
  3. @Amelia&Mihai - multumesc frumos. Ei, mie imi place teribil s-ascult, mai ales povesti cu sauspans si happy end. :) Stau mai prost la capitolul boring. :))La multi ani frumosi! (Ma intreb oare voi fi in stare la sfarsitul anului sa spun urarea asta in mandarina?:)))
    @Sonia - Multumesc frumos pentru gandul bun. La multi ani minunati si plini de dragoste alaturi de cei dragi!

    ReplyDelete
  4. La multi ani cu sanatate!

    PS: Daca vrei cu adevarat, bineinteles ca poti sa zici urarea in mandarina. Iei o mandarina, faci o gaura in ea si spui in mandarina tot ce ai de spus. Dau io mandarina. :)

    ReplyDelete
  5. @cuivre - La multi ani fericiti langa cei dragi.
    Ha, pai daca alta varianta n-oi avea, astept mandarina promisa! :))

    ReplyDelete
  6. La multi ani!
    Imi place cum suna concluziile tale, intelepte si tare frumos oranduite!...
    Te sarut, un An Nou cu sanatate si noroc in toate!

    ReplyDelete
  7. La multi ani!!!
    Frumoase sa-ti fie diminetile, pline de realizari dupa-amiezele si linistite serile!
    Sa fii sanatoasa si sa-ti fie bine xxx

    ReplyDelete
  8. @acuarele - Multumesc frumos. Asa cu scrisul stau binisor, mai greu cand pun in practica. :)) La multi ani minunati alaturi de toti cei dragi.
    @Dana - Multumesc frumos. La multi ani cu sanatate inainte de orice!

    ReplyDelete
  9. @Bellede jour - Multumesc frumos. Un an plin numai de bine! :)

    ReplyDelete
  10. Bine te-am gasit in 2011, cu ganduri senine, realiste si intemeiate-exact tonul postarii tale! Succes la invatat mandarina, sanatate, intelegere, bucurii mici si mari impreuna cu ai tai cei dragi si tot ce-ti doresti si ai nevoie sa se implineasca. Ma bucur sa te stiu. Cu drag, salutari prietenesti!

    ReplyDelete
  11. La multi ani ! frumoasi si sanatosi , vecino :)
    iar sacul lasat la usa de Mos, sa aiba toate bucuriile dorite !!
    happy new year !
    xx,j

    ReplyDelete
  12. @Corina - Multumesc pentru urari. Bucuria cunoasterii e reciproca.:) La multi ani fericiti. Te pupic.
    @Windy - Multumesc pentru gandul bun! La multi ani plini de dragoste si bucurii. Pupici. :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails