Thursday, December 9, 2010

Oda micului acrobat

Cea mai mica vietate ce ne umple casa si ne bucura pe toti, chiar si pe musafiri, est Sky. Ok, nu mai e chiar atat de mititel. Atletismul din el si cei doi ani ai lui au lucrat intens la alura lui lunga si viguroasa.
Obisnuia sa-si faca gimnastica zilnica pe treadmill. Zau ca nu glumesc! In afara de faptul ca timpul dedicat lui era numai al lui, dar si cand ni se nazarea unuia dintre noi sa mai transpiram un pic, si atunci trebuia negociat cu el. Intr-un final gasisem o gaselnita sa ne lase-n pace. Era suficient sa-i punem o viteza mai mare, alerga cat putea si in final de oboseala si sictir se lasa in fund pana-l arunca banda pe parchet. Dar asta nu era singurul lui joc preferat. Mai are cateva, iar pentru faptul asta eu ii sunt cat se poate de recunoscatoare. Nu de alta, dar el, micutul e atat de posesiv cand pune labuta pe ceva ca poti sa-ti iei adio. In fine, o alta gaselnita care-l tine in forma si care-l antreneaza la sarituri sunt soriceii sau pasarelele cu pene colorate prinse cu un elastic de un bat. Si dai cu batul sus-jos, soricelul sare si Sky odata cu el. Si ne practicam asa destul de mult, adica, bref, pana ne amortesc bicepsii. Si pe masura ce elasticul se intinde mai mult si Sky performeaza tot mai sus, si se-nvarte in aer ca un adevarat acrobat. Alta atractie ce-l tine in priza este laserul. E atat de dulce cum se arunca peste el sa-l prinda…

Dar am vorbit atat despre joaca incat mai ca-mi pare rau ca n-am inceput cu desteptaciunea lui. Isi cunoaste numele si intoarce capul spre tine cu niste ochi mari intrebatori ori de cate ori il strigi. Intelege cateva cuvintele la care reactioneaza foarte bine iar eu sunt mandra de asta. Stie sa faca si pe suparatu’ cand il dezamagesti. Pe cuvant ca-si trage o mutricica, ca si de piatra de-ai fi, tot te-ai inmuia.
Se prea poate sa-mi spuneti ca toti sunt asa si ca m-a cam luat valu’ sau ca m-a pocnit damblaua. Se poate, insa Sky e unic si pe deasupra este si micul nostru erou. Cati pisoi cad de la 20 m si sunt inca in viata si nevatamati? Scaita al nostru cel dulce si jucaus asta a facut. A plonjat in vid de la 20m. Cred ca nu pot reda in scris nici macar o frantura din trairile ce le-am avut atunci si inca 24 de ore dupa. Si el cat de traumatizat a fost n-a mancat si nici apa n-a baut 24 de ore. A fost un soc teribil pentru el cat si pentru noi. Cred c-am vrut sa spun c-a fost cumplit. Insa acum isi revine. E inca moale, putin speriat si are inca articulatiile slabite de la impactul cu pamantul. A trecut o saptamana si mai are retineri cand vine vorba sa sara de jos pe ceva mai sus si invers.
Eu n-am nici macar puterea sa-mi imaginez c-as fi putut sa-l pierd. E fantastic cum un bot mic ca el poate sa-ti intre la suflet si sa se cuibareasca acolo pentru totdeauna!

12 comments:

  1. Ne place Scaita! Salutari pisicesti din partea lui Bonnie. A carei deviza este: "No sport!"

    ReplyDelete
  2. Sanatate multa si refacere rapida lui Sky. Am si eu o pisicuta si pot sa-mi imaginez prin ce ati trecut. Chiar ca a avut noroc.

    ReplyDelete
  3. @Amelia&Mihai - Sky a spus ca daca ar fi aproape de ea ar invata-o sa practice sport.:)
    @Vera - Multumesc pentru gandul bun. Asa e, a avut mare noroc.

    ReplyDelete
  4. De fapt ce s-a intamplat? Echivaleaza cu o cadere de la etajul 6-7! Auzisem noi cum ca "motanul are sapte vieti"... A fost amortizata caderea de niste crengi? A cazut pe zapada? Cat despre Bonnie, dupa ce s-a mai uitat o data la fotografii, ne-a rugat sa ne cumparam si noi un treadmill ;) Toata admiratia pt Sky!

    ReplyDelete
  5. S-a facut baiat mare de cand nu l-am mai vazut!... :)
    Sanatate multa!
    Impresionante sufletelele acestea curate si devotate. Au si ele menirea lor in lume...

    ReplyDelete
  6. @Amelia&Mihai - Multumesc. :) Pai da, asta a facut micutul. A cazut. Si caderea n-a fost amortizata de nimic. A cazut direct pe pamant. Si nu era zapada atunci. Slava Domnului ca n-a cazut pe ciment.
    @Acuarele - Mercic. :) Odata ce te atasezi de un sufletel ca asta, n-as fi crezut, dar e cumplit sa te desparti de el.

    ReplyDelete
  7. Cred ca e sufletul casei, pisicutul vostru- e tare frumos si special, ce ispravi face...Si eu am avut un caine care ,,radea,, si canta, cerea frumos, nici acum dupa patru ani de la moartea lui nu mi-a trecut dorul de el- eu nu am vazut fiinta sa se bucure mai mult cand veneam de undeva acasa...
    Multa sanatate la Sky, sa va bucurati de el cat mai mult...E chiar deosebit :-)

    ReplyDelete
  8. @Corina - Multumesc frumos. :) Ai dreptate. Cu el asa mititel dam si noi in mintea copiilor. Si oricat de stresanta a fost ziua pentru noi, cand ne jucam cu el dispare orice urma de stres. :)

    ReplyDelete
  9. Poate magia bradului impodobit il va face sa uite mai usor de traumatismul suferit. Craciun Fericit!

    ReplyDelete
  10. @Scented leaf - e din ce in ce mai bine. Isi recapata voiciunea si apropo de brad, ei bine, ii place sa stea sub el facut ghemotoc, ceva ce n-ai pomenit! :)

    ReplyDelete
  11. Bine ca doar sta ... eu aveam un pisoi cand eram copila ,si nu puteam pune globuri la baza . Ii placea sa se joace cu ele asa de tare ,pana darama bradul :D spre disperarea parintilor mei :)

    ReplyDelete
  12. @Sonia - nuuuu, bradul inca nu l-a daramat :))

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails