Wednesday, June 8, 2011

Down or high …

Realitatea ce ne loveste in plina figura e asta: jos au sus. Asa suntem. Indiferent de ce pretindem noi sau de ce am vrea ca altii sa vada. Noi suntem fie jos, fie sus. Din umila mea experienta si din n-spe miile de carti studiate si cazuri observate, nivelul mediu e mai mult ipotetic. Traiesti intr-o frumoasa supravietuire. Da, asta e cuvantul care ar inlocui mediocritatea…Linia de mijloc e iluzorie. Sau e linia care-ti inalta moralul zdruncinat. Dar josul are multe trepte ca si susul... Cine poate sa-mi traduca si mie ce inseamna “mediocritate”?

Se intampla in Montrealul anilor 2011 – 31 de mafioti sunt lasati in libertate pentru ca dosarul cu dovezile incriminatorii e excesiv de mare…Mergand cu bicicleta linistit spre job, cineva a murit impuscat nevinovat…Nu beneficiem de nici o reducere la transportul in comun din cauza smogului (asa cum au implementat alti primari mai destepti), nu ca m-ar interesa direct, dar orisicat…

Casele in Vancouver au ajuns sa se vanda la preturi iesite de pe orbita bunului simt si al valorii reale…E o supraevaluarea a pietii imobiliare ce depaseste sensul comun de bun simt si realitate. Chinezi si japonezi cumpara intr-o veselie! Si daca ma intrebati de ce ma oftic, ei bine ma oftic de mor!

Mai nou, emigrarile vor sa impuna o quota pe fiecare tara. Eu zic ca-i de bine asta, altfel riscam sa vedem numai basmale pe strada. No offence. Unii se integreaza mai usor, altii deloc. Unii traiesc de cum vin “American dream”, altii inca nu s-au trezit din vis….

Acestea fiind spuse, tocmai am supravietuit unei furtuni….cu pomi cazuti pe masini si sfartecati in doua….

6 comments:

  1. Asa este, lumea e impartita distinct in doua si din ce in ce mai mult, cei de sus sunt de natura dubioasa. Noi, cei de jos, ne intrebam continuu cum de este posibil, de ce nu se pune capat nedreptatii si coruptiei, de ce cei rai au parte de bani si pot sa faca ce vor, iar cei buni de abia isi duc zilele, muncind din greu doar pentru supravietuire ?

    ReplyDelete
  2. @Dana - Asa e oranduita lumea asta. Citeam ca si pe cealalta lume tot asa ar fi, ierarhii si trepte...Macar nu se mai invarte totul in jurul banilor!

    ReplyDelete
  3. Macar sanatatea daca o avem, e ceva... nu chiar putin.
    Spui ca si pe lumea cealalta incep sa se repete astfel de tipare?... Nu ma mai joc!... :))

    ReplyDelete
  4. @acuarele - Asa e, sanatatea e cel mai de pret capital al fiecaruia. Si asta e o realitate, nu-i un sablon spus oricum...

    ReplyDelete
  5. Cine ti-a spus ca pe lumea cealalta nu se mai invarte totul in jurul banilor? Te-a cam pacalit...

    ReplyDelete
  6. @RDR - Cum asa? Pai parca lumea cealalta nu era una materiala...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails