Sunday, October 9, 2011

Remembering

Zilele astea ma tot gandesc la persoane care mi-au intersectat viata si pe care as vrea sa le mai vad si nu cred ca voi mai putea sa le intalnesc. Si nu ma refer la cei dragi decedati. La ei este mai mult decat evident ca nu-i voi mai vedea niciodata in carne si oase, cel mult poate in vis. Ma refer la prieteni si cunostinte de demult, colegi de liceu si de facultate, veri, verisoare, unchi, matusi, vecini de bloc, prieteni din copilarie…Ma gandesc atat de intens la ei ca-mi danseaza toti in cap si-mi joaca pe retine cu fetele lor neimbatranite si neschimbate de trecerea anilor. Amintirile sunt extrem de conservatoare. Indiferent de cati ani trec si cate cutremure sau uragane, ei vor fi mereu conservati tineri, frumosi si luminosi…gratie amintirilor. Imi pare rau ca nu ne e dat sa stim momentul in care este ultima data cand ii intalnim. As fi putut sa-mi iau ramas bun, sa le multumesc pentru tot ce-au reprezentat in viata mea, sa-i imbratisez, sa le urez viata lunga si fericita…Dar nu ne este dat sa stim. Cat este totul de ciudat si de neinteles. Nu stiu ce context de imprejurari mi-a scurcircuitat neuronii si-a putut declansa toata avalansa asta de trairi pline de vise d’acum un veac. As vrea sa scriu mai mult pe tema asta dar parca plutesc intr-un abis.

Urmare a celor descrise mai sus, sunt intr-o dispozitie in care sunt atrasa de lucrurile vintage. Probabil ca mintea claseaza intr-un colt obscur vintage personajele de’acum 20-30-j-de ani. Nu, nu ma imbrac inca in fuste plisate (desi am vazut cateva pe strada…), n-am nici masina lata cat un spot de parcare, nu port ochelari cu lentile pana la jumatatea obrazului, n-am tapet pe pereti si nici frigiderul n-are colturi rotunde…Dar ascult muzica anilor 70-80, in this very moment. Si cu fiecare cantec ascultat parca degust dulceata de cirese negre – dulce-amaruie (ah da si asta e o amintire tot din copilarie!) Si s-ar putea ridica niste voci care sa ma’ntrebe « cui ii mai pasa? » Nu stiu de altii, dar mie imi pasa…

Poate ar trebui sa-mi fac un cont facebook?



11 comments:

  1. Si eu am inceput sa caut. Pe unii i-am gasit, pe altii, nu, caci nu au cont de facebook. :) Chiar, zilele trecute ma intrebam daca tu ai asa ceva!... Si mi-ai captat gandul!... :)

    ReplyDelete
  2. @acuarele - pai inca n-am...dar poate-mi fac :)

    ReplyDelete
  3. Buna Purple. Iti citesc de mult timp postarile si-mi plac mult. Ma intrebam de ce nu mai scrii. Sa stii ca cu un cont pe facebook poti sa-si gasesti cateva cunostinte vechi, numai daca au si ei cont. Sarut mana,
    George

    ReplyDelete
  4. @George - da stiu asta...Era bine cand functiona situl ala colegi.ro...O zi buna!

    ReplyDelete
  5. Iti recomand o piesa exceptionala. Merge la fix cu melancolia ta. Si se numeste precum titlul postarii tale: "Remembering" - pianist Avishai Cohen.
    Uite linkul de pe YouTube:
    http://www.youtube.com/watch?v=kRP-ubIPcGU

    ReplyDelete
  6. Gând la gând cu toţi cei de mai sus! Facebook poate face minuni! Join us!

    http://www.facebook.com/ipapuc11

    ReplyDelete
  7. @Anonim - pai Remembering imi place atat de mult, incat am si pus-o deja la unul din posturile mele mai vechi. :)
    @Iuliana- se pare ca toate drumurile duc la...facebook :)

    ReplyDelete
  8. Ne-a impresionat postarea lunii octombrie, potrivita cu toamma... O asteptam pe cea din noiembrie!
    Unde sunt limonadele de altadata... (din august)
    Dar si dulceata de cirese ne place mult ;)

    ReplyDelete
  9. @Amelia si Mihai - eu ma bucur ca din cand in cand ma mai vizitati cu drag ;)

    ReplyDelete
  10. Toamna aduce intotdeauna melancolie... probabil ca un cont facebook te va ajuta sa iti regasesti cativa prieteni... dar s-ar putea sa te simti dezamagita de comunicarea de la distanta, cu acei care s-au transformat si ei de-a lungul anilor.
    Oricum, merita sa incerci! Iti doresc sa umpli si jumatatea goala a paharului cu amintiri dragi sufletului tau.

    ReplyDelete
  11. @Scented Leaf - multumesc frumos pentru gandul bun. Cat priveste colegii de altadata....stiu ca s-ar putea sa-i gasesc total transformati :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails