Wednesday, December 3, 2014Minciuni

N-am crezut ca voi apuca sa traiesc o zi in care sa-mi fie greata de cate minciuni support,  inghit si trec cu vederea zilnic…A devenit viral, ca sa folosesc o exprimare de top!

"Buna! Ce faci?"
"Bine!"
Care de fapt se traduce prin «  pe cuvant ca nu vrei sa stii exact ce fac . I’m struggle to survive and to control my depression! “

« Ceva nou? »
« Nu, nimic!"
Care se traduce prin «  de fapt am golit toate creditele, toate liniile de credit si acum sunt intr-un mare shit si nu stiu ce sa mai fac… the life sucks! »

« Mi-era dor de tine! »
« Serios? Si mie! »
Care in traducere libera inseamna ca “I don’t really give a shit! Nu ma gandeam deloc la tine and I barely have an idea you really exist!”

“ Esti sigur bine?” Parca nu esti in apele tale”
« Da sigur! Totul e OK »
Care inseamna de fapt «  fuck you with your questions. Ce, esti maica-mea sa ma intrebi atatea?”

« Ce zici? Ne vedem in weekend?”
“Da, poate, sigur! Te sun vineri”
Asta inseamna ca vineri e o zi care nu exista in calendar, ca de fapt, as vrea sa ne
" vedem"   in poze,  daca se poate pe facebook, sau whatever…dar nu mai insista atat cu chestia in carne si oase...

Si ajung si eu sa cred trei sferturi din minciunile spuse de altii si uite asa devin o nesociabila si o neadaptata a acestui secol al minciunii.
Acum zece minute a sunat telefonul. Era contabila. Mi-a spus sotul sa raspund si sa socializez. Am facut-o atat de natural incat ai fi crezut ca suntem cele mai bune prietene de mai bine de un veac…Pana la urma, ce-i rau in ati exersa niste talente ascunse! Numai minciuni! Nici macar nu mai stiu cand am formulat o fraza care sa contina numai adevar…
And on top of all,  I love listening to lies when I know the truth!

2 comments:

 1. Avem nevoie unii de altii dar preferam sa ne izolam, din lipsa de timp sau din pura comoditate. Asta e o drama a lumii de azi, e atat de greu sa ne potrivim agendele astfel incat sa ne putem intalni in tihna intr-o zi stabilita, fara sa intervina altceva mai urgent!... Si cand mai apare si minciuna, e cu atat mai trist pentru ambele parti, caci mincinosul ajunge sa se identifice cu afirmatiile lui, ratacindu-se, intr-un final, in itele lor complicate.
  De aceea, eu am ales sa ma strecor printre cuvinte, abia daca le mai ascult. Mesajul imi e oricum clar, sar peste inflorituri si merg direct la esenta. Si ramane ce e menit sa ramana... Restul se evapora. Noroc cu copiii si cu cartile, prieteni fideli si neschimbatori! ;) Te imbratisez si ma bucur ca ai mai scris, mi-era dor sa te mai citesc!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Da, traim intr-o lume plina de fake. Nu ne ramane decat sa cernem bine si in final sa alegem cu ochii larg deschisi. :)

   Delete

Related Posts with Thumbnails