Thursday, March 18, 2010

De cand sunt aici…

sursa foto: plantcare.com
- N-am mai vazut gaini vii si porci. De fapt n-am mai vazut nici un animal in libertate in afara de : veverite, marmote si sconcsi.
- N-am mai auzit latrat de caine si m-am vindecat si de teama lor.
- N-am mai vazut flori de cires, piersic si gutui.
- N-am mai auzit clopote batand la biserica.
- N-am mai avut primavara zambile-n casa.
- N-am mai intalnit sensul giratoriu. (este unul la Mont Tremblant, infiintat in 2002. Cand il anuntase gps-ul cu vreo 800 de metri in fata, am zis ca voi intra in zona crepusculara, atat era de « inattendu ». In 2008 erau doar 31 in tot Quebecul si aproape 100 in toata Canada.)
- N-am mai baut must.
sursa foto: coteroannaise.viticulteur.biz
- N-am mai mancat struguri de “tara” (ma refer la aia negri cu coaja groasa de-ti venea s-o scuipi, dar buni rau; si la care mai gaseai prin ciorchine si cate-o panza mica de paianjen).
- N-am mai vazut femei cu copii in brate.
- N-am mai mancat cirese amare si nici albe.
- N-am mai cules din padure toporasi si ghiocei.
- N-am mai facut cozonac.
- N-am mai dezlegat “Rebus”.
- N-am mai mers cu trenul.
- N-am mai tinut nici un post mai mult de-o zi.
- N-am mai mancat usturoi verde.
- N-am mai vazut troleibuze.
Si cred c-am mai scapat cate ceva…

33 comments:

  1. Dar unde traiesti tu? :)) hai ca porci n-ai sa vezi la oras, dar restul... foarte usor de remediat. Cateva din cele mentionate chiar m-au mirat. Dar sa inteleg ca unele nu ai vrut sa le faci (ca de ex. sa dezlegi rebus)?

    In cateva saptamani infloresc ciresii etc., du-te la o gradina botanica. Merita, zau.

    ReplyDelete
  2. @Lola - hahahahaha pai da, unele n-am vrut. apropo de rebus - am vreo cateva carticele, dar n-am mai facut. :)). hahahaaha de porci nici nu duc dorul sa-i vad in realitate, ziceam asa ca o constatare. In Ro, chiar daca eram in capitala, tot mai vedeam un porc - doi pe la tara. Unele nu le-am enumerat pentru ca n-ar exista p'aici ci pentru ca din motive diverse, nu le-am atins. ;)

    ReplyDelete
  3. Strugurii aceia cu coaja tare dau viei mireasma cea mai puternica, insa ca gust ii prefer pe toti ceilalti... :) Ca sa nu mai spun ca sunt gelatinosi si compacti si se vor inghititi fara a fi prea bine mestecati... :)

    ReplyDelete
  4. @acuarele - da, da. E drept ca-s mai tari dar au un gust deosebit.:)

    ReplyDelete
  5. Si asta e de bine sau de rau? Sau ambele?

    ReplyDelete
  6. @Laurentiu - bine ai venit! Nu e nici una nici alta, zic eu, mai degraba amestecat. Le-am scris mai mult ca o constatare.

    ReplyDelete
  7. Nici eu nu regasesc nimic din "farmecul" Romaniei aici, multe nici nu-mi lipsesc; intr-adevar mi-ar placea sa vad zambile, ghiocei, narcise in curtile oamenilor, dar nu pot sa zic nimic, la cate flori uluitoare sunt pe aici; cred ca toti suntem putin nostalgici din cand in cand, singura cale de a ne vindeca este o vizita in Romania, dupa trei zile, sigur, iti trec toate nostalgiile.

    ReplyDelete
  8. @Danangib- apropo de zambile, spuneam ca nu le-am mai avut in casa, adica in buchetele puse in vase mici pe toate etajerele...Asa obisnuiam primavara :) Asa in curti sunt, si zambile si ghiocei..Dar nu gasesc de cumparat buchetele :)) Eu nu sunt nostalgica sa vad Romania, cat mai degraba sa vad pomii aia infloriti, care in cazul meu i-am cunoscut in Ro. Daca ar fi fost sa traiesc in Grecia prima parte a tineretii, atunci poate acum mi-ar fi fost dor sa vad flori de portocal.:) Dar, rezolv si aspectul asta curand. Merg la gradina botanica.;)

    ReplyDelete
  9. Chiar nu gasesti zambile la buchet??? aici sunt tot anul, toate culorile.
    Eu ce n-am gasit de cumparat sunt ghiocei, violete, branduse, lacramioare (astea le-am gasit odata la fermieri in ghivecel). Este un magazin pe 5th ave. care avea o florarie si vindeau toate raritatile, de te apuca ameteala de fericire, dar doar pana vedeai preturile. $20 pentru un buchet de ghiocei? hehe.
    Le vad insa prin curti dar nu foarte des. Narcise albe sunt greu de gasit, au paperwhites la ghiveci care sunt ca mini-narcise, dar n-au acelasi farmec pentru mine.

    Enervant e ca florile nu prea miros aici, uneori deloc iar alteori doar vag. Ce rost are o frezie care nu miroase? Nici zambilele nu miros intotdeauna (cele de sera nu miros).

    ReplyDelete
  10. @Lola - zambile la buchetele n-am vazut de cand sunt aici. Or fi pe undeva poate, acum n-am intrat nici in toate florarriile ;)). In schimb, narcise sunt. Costa cam 5$/3fire. La ghiveci mai gasesti si zambile, si branduse. Si se gasesc de cumparat bulbi, de orice fel, chiar si de ghiocei, insa nu mi-au prins. :(

    ReplyDelete
  11. Hahaha, Purple Rain....
    Cu tot dragul, m-ai inspirat sa-ti dau o replica:
    Eu...de cand sunt aici...( si intereseant este ca aici-ul meu est si aici-ul tau...dar acum imi dau seama cat de diferit este...)
    - N-am mai vazut gaini vii si porci. Du-te in orice ferma din Monteregie (oamenii sunt ff primitori) si o sa vezi multe minunatii...ba chiar si gaini vii si porci...si nu din aia de industrii, ci ca la noi acasa, la cotez...:)
    - N-am mai auzit latrat de caine si m-am vindecat si de teama lor....ei nu, e archi plin Montrealul de caini,...si toti latra, cel putin odata pe zi, ba daca te mai duci pe unde ti-am spus eu o sa vezi si alta minunatie...caini in lantz..:)
    - N-am mai vazut flori de cires, piersic si gutui.: asta e drept, caci nu e clima de piersic. Gutui si ciresi sunt. Eu unul am plantat cu manutza mea..si s-au prins :)
    - N-am mai auzit clopote batand la biserica...Oh, asta nu-i adevarat ! La toate bisericile catolice sambata dupa-masa bat clopotele...asta e minuntia care am descoperit-o in prima sambata dupa ce ne-am mutat in casa ...si nu stiu de ce mi se par atat de frumoase...ba daca te mai duci la Oratoriu St Joseph, o sa auzi si un concert de clopote de biserica :)
    - N-am mai avut primavara zambile-n casa.: pe 8 martie , anul viitor o sa vin cu o zambila la tine :)
    - N-am mai intalnit sensul giratoriu. (este unul la Mont Tremblant, infiintat in 2002. - mai este unul , la Dorval...si in BoisFranc si pe Rive-Nord incep sa le mai faca, acum. N-o sa vezi sens giratoriu in Canada caci centrele istorice ale oraselor sunt create in perioada postmedievala si nu pe urmele fostelor burg-uri, ca in Europa. In schimb ai vazut hypermilioade de stop-uri, caci toate intersectiile sunt in unghi drept.
    - N-am mai baut must.- Du-te in St Leonard si o sa-ti cumperi. Te sfatuiesc .Restaurantele romanesti ofera si ele, toamna. Nu te sfatuiesc.:)
    - N-am mai mancat struguri de “tara” - vezi mai sus...tot in St-Leonard. Sau daca nu, pe la oameni prin curte. Eu ma infrupt cu aia ai lui vecinul...si au si paianjeni :)
    - N-am mai vazut femei cu copii in brate. Ah, come on ! La baby boomul care e acum in QC ?
    - N-am mai mancat cirese amare si nici albe. - Amare nici eu, albe da, de cumparat :)
    - N-am mai cules din padure toporasi si ghiocei.- In mai , atunci cand e primavara aici ( mai putin anul asta :), in padure gasesti toporasi. Ghiocei nu bag mana in foc. Padure, avem, in Quebec, slava Domnului !
    - N-am mai facut cozonac.- Every journey begins with the first step. Trebuie doar sa-ti spui intr-o zi '' astazi o sa ma apuc de cozonac'', ...si o sa vezi ca iti iese..
    - N-am mai dezlegat “Rebus”...Dreptu-i, ! ..:)
    - N-am mai mers cu trenul.:)...o sa vezi ca e mult mai placut si mai interesant decat in Ro. Nu e ICE, nici TGV. Cu toate astea, cand o sa ai pornirea, iti recomand o calatorie pana la Quebec. Nu te du inspre Toronto sau Windsor, e boring...Du-te inspre QC si cand te intorci, fa-ti un upgrade de bilet la clasa I-a...o sa vezi de ce :)...
    - N-am mai tinut nici un post mai mult de-o zi. Inca o data..chestiile astea vin din interior...e uimitor cat de bine poate sa faca, nu-i asa ?
    - N-am mai mancat usturoi verde. Da...asa e :)
    - N-am mai vazut troleibuze. in Montreal au fost de la inceputul sec XX (1937) pana in 18 June 1966. In Toronto le-au desfintzat acu vreo 10 ani, in Alberta anul asta...sunt prea lente pentru civilizatia asta, zice-se...
    Si cred c-am mai scapat cate ceva...probabil ca ai scapat...
    Eu unul, daca ar fi fost sa rescriu postul asta as fi spus..:
    E, de cand sunt aici...am observat ca tara asta si oamenii astia se aseamana din ce in ce cu romanii :) !

    ReplyDelete
  12. @quebecoisfier - m-a amuzat raspunsul tau. Am cateva chestii de rectificat: legat de catei, n-am zis ca nu sunt. Am zis ca nu-i aud latrand. Cel putin eu nu-i aud. Si cand zic asta mai fac si-o aluzie la cei vagabonzi din Ro care urlau noapte de noapte.:)) Cand spun ca n-am vazut femei cu copii in brate, asta nu inseamna ca n-am vazut copii. E plin de copii si mici si bb-i si mari. Insa nu sunt in brate la mama lor. Aici femeile isi poarta copiii in scaunul de la masina- ma refer la aia mici. Poa sa urle pana nu mai pot, ele nu-i scot din scaunel atunci cand ies cu ei in supermarket. Sau din carut cand ies cu ei la plimbare. Urla acolo, e treaba lor, ele nu se obosesc sa-i ia un pic in brate. Chair acum vreo 2 zile, am vazut o mamica cu un baietel cam de 3 ani in brate. Lucru extraordinar de rar. I-am vazut de departe. Mi-am si zis in sinea mea: e rusoaica sau romanca. Cand am ajuns in dreptul ei s-a adeverit ca era rusoaica. :))ah, si sa nu uit de clopote. Numai la Oratoriu am auzit clopote. In rest ioc. Acum nici nu stau a cote de vreo biserica, dar orisicat...:))

    ReplyDelete
  13. Sa inteleg ca nu exista usturoi verde in Canada?

    ReplyDelete
  14. @Degetica - Bine-ai venit! Nu vreau sa vorbesc prostii, insa pot spune ca eu n-am vazut usturoi verde, nici macar intr-una din pietele mari d'aici. Daca cineva ma poate contrazice, tare as fi bucuroasa sa aud si eu de unde pot cumpara. :))

    ReplyDelete
  15. Buna ziua tuturor!
    Tot citesc blogul asta si in sfirsit, am si eu o informatie :)).
    Am gasit o data intr-o epicerie coreene/japonaise (asa se si numeste) de pe Sherbrooke West niste vergele verzi care n-aratau a usturoi dar aveau gust de usturoi. Erau cam de aceeasi talie ca si usturoiul numai ca nu au fruze. E posibil sa se gaseasca si in alte zone din Montreal, in acelasi tip de magazin.
    A la prochaine!

    ReplyDelete
  16. @Cornelia - Bine ai venit! Stiu de care epicerie vorbesti. Cand mai trec prin zona, o sa intru sa vad despre ce-i vorba. Mercic. Nu e vorba de ciboule, da?, astea sunt ca ceapa verde...Deja m-ai facut curioasa!

    ReplyDelete
  17. vai,vai, ce saracie e pe la voi , vecino :):)

    ReplyDelete
  18. @Windy - acu', pe bune, tu gasesti in piata usturoi verde? Toate verziturile ciudate le gasesc, insa asta nu. Si ce bun era asa la o branza telemea si c-o rosie...Ptiu...

    ReplyDelete
  19. vecinico :)
    in gradina *ursoaicei* creste si usturoi printre zambile, si narcisi...
    fara lotusi , aceia la pond :)

    ReplyDelete
  20. aud clopotele simbita si duminica dimineata. se pare ca este o biserica nu prea de parte.

    vad mame cu copii in brate, probabil pt ca ma aflu fizic intr-un spital de copii :) dar le mai vad si prin oras... depinde de cat de mult mergi pe jos.

    ReplyDelete
  21. @windy - cand musti dintr-un fir de usturoi verde sa te gandesti si la mine, un pic :))
    @prindemclipa - nu indeplinesc nici una din datele expuse de tine :))

    ReplyDelete
  22. muta-ti casa :)

    ce-i drept, si mie mi-i dor de multe lucruri care nu sunt aici. dar daca comparam cu ce avem aici si cu ce n-avem acolo, aleg aiciul :D

    ReplyDelete
  23. Knock ... knock ...You are not alone :)

    - N-am mai vazut gaini vii si porci. De fapt n-am mai vazut nici un animal in libertate in afara de : veverite, marmote si sconcsi.
    Nici eu … am vazut porci si gaini la ferme, mi-e dor sa aud cintatul unui cocos si ma tot bate gindul sa-mi iau un pet – cocos, cum aveau in Friends lol…

    - N-am mai auzit latrat de caine si m-am vindecat si de teama lor.
    E plin de ciini de toate rasele si marimile, dar toti sunt incredibil de bine crescuti si nu latra nici unul … sau daca mai uita bunele maniere, exista sansa sa i se atraga atentia stapinului – spune-i ciinelui sa nu latre!

    - N-am mai vazut flori de cires, piersic si gutui.
    Eu n-am mai vazut gutui!

    - N-am mai auzit clopote batand la biserica. Bisericile din Vancouver n-au clopote, s-ar putea sa ma insel … in 10 ani am auzit de doua ori clopotul la o biserica veche, din piatra, in downtown.

    - N-am mai avut primavara zambile-n casa.
    De-astea am, si in gradina, si in vaza.

    - N-am mai intalnit sensul giratoriu. (este unul la Mont Tremblant, infiintat in 2002. Cand il anuntase gps-ul cu vreo 800 de metri in fata, am zis ca voi intra in zona crepusculara, atat era de « inattendu ». In 2008 erau doar 31 in tot Quebecul si aproape 100 in toata Canada.)
    Aici mai e cite unul, uitat, pe stradute laterale ...

    - N-am mai baut must.
    Am baut in Okanagan, dar avea alt gust decit mustul facut de tatal meu …

    - N-am mai mancat struguri de “tara” (ma refer la aia negri cu coaja groasa de-ti venea s-o scuipi, dar buni rau; si la care mai gaseai prin ciorchine si cate-o panza mica de paianjen).
    Nici eu … strugurii de aici sunt toti perfecti si fara pinze de paianjen...

    - N-am mai vazut femei cu copii in brate. –
    Ma pisc in palme de fiecare data cind vad cum pling bebelusi si toddleri in carucioare si nimeni nu-i ia in brate …

    - N-am mai mancat cirese amare si nici albe …
    De-astea avem din Okanagan si au chiar gust fain ...

    - N-am mai cules din padure toporasi si ghiocei.
    Pina anul trecut, n-am vazut ghiocei decit pe felicitarile din Ro...

    - N-am mai facut cozonac.
    Nu stiu sa fac cozonac si nici rabdare nu am … dar fac italienii un panettone de mori …

    - N-am mai dezlegat “Rebus”.
    Nici eu … ma mai joc Sudoku la job, cind iau pauza de la monitor …

    - N-am mai mers cu trenul.
    Merg de 3-4 ori pe saptamina, tren cu etaj si locomotiva, care se strica cel putin de doua ori pe luna:)

    - N-am mai mancat usturoi verde.
    N-am vazut nici unde, asa ca mi-am plantat intr-un colt din gradina …

    - N-am mai vazut troleibuze.
    Cica s-au desfiintat de mult …

    ReplyDelete
  24. @Sofie - Bine ai venit! Ma bucur mult c-ai avut amabilitatea sa "sheruiesti" cu mine existenta sau non existenta unor "chestii" de pe costa de vest a Canadei. :)) si ma bucur si mai mult pentru ca I'm not alone.;)

    ReplyDelete
  25. Eu de cind sint aici vad numai gunoaie, numai tristete si nefericire, si numai turme de ciini flaminzi ca si mine si ca restul locuitorilor, care nu mai au nici o speranta si nici un viitor, si as da bucuros jumate de viata sa vad macar 2-3 ani ceea ce vezi tu si sa pot traii intr-o tara civilizata cum e ce-a in care te gasesti....
    Ca un fapt divers..4 ani a durat pina sa pot gusta si eu Maple sirup, 4 ani in care m-am milogit de muuulta lume pina cineva s-a indurat si mi-a trimis :)... asta e viata aici un sir de dezamagiri si de vise sfarimate :(...nu mai avem scapare..tot ce a fost bun in RO va fi istorie..ca popor si ca tara vom disparea, cind am ucis cultura, si bunul simt am disparut..acum doar mai agonizam..dar putin va mai fi pina la pieire, de noi sa va vorbi ca despre Atlanti, am fost dar am disparut prin autodistrugere.

    ReplyDelete
  26. @Ipu - bine ai venit! Ma tem ca s-ar putea sa ai dreptate. No comment!

    ReplyDelete
  27. buna,purple rain!
    am citit toate articolele tale si mi-au placut.foarte mult, deoarece aceiasi stare o traiesc si eu,aici,undeva langa bucuresti.numai ca, invers!nu am simtit niciodata gustul siropului de artar, nu am vazut marmote si sconcsi niciodata, nu-mi inchipui cum poate fi iarna asa lunga, ma uimeste frumusetea ruginie a toamnei, linistea desavarsita,probabil aerul curat al canadei este de invidiat...oamenii,civilizatia,educatia,nivelul de trai...in schimb aici, la tot pasul, fumul de la gratarele de mici invaluie trotuarele,caini slobozi cat si in lanturi,tigani strigand zilnic"cumpar fer vechi", imbulzeala pe strazi, trotuare, nu stiu de ce atata agitatie, deoarece lumea este saraca,nu circula cu un scop anume,poate de foame,nu stiu ce fac?cei mai multi ingandurati cu priviri repezi in stanga si dreapta,la tv zilnic personaje submediocre,buletine de stiri unde curge mult sange, nu este zi ca un vasluian sau iesean sa nu isi injunghie nevasta sau copii,din cauza alcoolului si a nivelului de trai subzistent,parinti care isi violeaza copii,politicieni corupti care au vandut resursele naturale, obiectivele de patrimoniu national ale Romaniei, un jaf national care parca nu se mai termina de 20 de ani incoace,arestari in direct la tv, dosare construite,razbunari politice,spitale devastate,cu paturi de fier in care stau si cate doua persoane bolnave, peretii decojiti, igrasie, cu cativa doctori tineri, care au mai ramas in tara,doar ca sa-si dea examenul de rezidentiat,magazine pline de alimente contrafacute,expirate, refuzate pe piata europeana de vest,populatia imbatranita si bolnava de saracie sau de consumul de alimente si bauturi ieftine, contrafacute,care au invadat Romania dupa 1989, somajul in crestere, pietele pline de zambile, frezii puternic mirositoare, marar, patrunjel verde, la fiecare pas cabinete de stomatologie, dar fara clienti, cum poate un roman somer, sau cu salariu de 200-300 euro, sau un pensionar cu pensie de cca 100 euro pe luna, sa-si puna un dinte care face cam 100 euro? dar, pentru 2 mici si doua beri, fiecare are..ce sa mai spun? sa mai spun de starea drumurilor, a educatiei, agriculturii? totul este distrus...
    Deci, nu esti singura, fii fericita...
    Trairile sunt aceleasi, doar ca mie imi lipseste coltul de rai canadian, iar tie, mocirla din romania...

    ReplyDelete
  28. @Stefan - mie nu-mi lipseste nimic din ce-ai mentionat tu. Brrrrr...Got the picture? :)

    ReplyDelete
  29. Sarbatori cu lumina si tihna, Cristos a inviat!

    ReplyDelete
  30. Buna seara, am citit ceea ce au scris altii inainte si ma bucur ca am gasit un loc unde atat noi cei care locuim in Canada cat si cei din tara isi pot scrie impresiile generate de postarea ta. Fiecare din noi ducem dorul unui anumit lucru, a unei amintiri dragi, a unui loc sau a unei persoane dar ...asa cum spunea mai sus Danangib poti sa simti live totul cu o vizita in tara, dar dupa o scurta perioada in functie de locul vizitat te saturi repede vazand in ce hal a ajuns orasul tau. Nu am uitat de unde am plecat (am fost bucurestean) dar la ultima vizita facuta acum cativa ani am fost tare neplacut surprins sa nu spun uimit de tot ceea ce am vazut. Nu ma refer la ceva prezent permanent acolo : gropi, caini vagabonzi, minorritari tupeisti, trafic haotic, etc, ci la impasibilitatea cu care organul cu cascheta asista senin la tot felul de infractiuni ba chiar fiind siderat daca il apostrofai ca nu-si face datoria, la nivelul fabulos de coruptie, la portitele dibace pe care si le gasesc banditii din posturile guvernamentale ca sa scape atunci cand exista vreo palida intentie de a le demasca faradelegile, la nivelul de agresivitate al stirilor si emisiunilor tv, la ostilitatea populatiei incepand cu cei mici si pana la pensionari pe care nu i-ai crede de asemenea acte. Ce sa mai... aveam amaraciune in suflet cand vedeam toate astea, fiindca stiam ca si parintii mei sunt nevoiti sa traiasca 6 luni pe an acolo si 6 luni sa invete ca exista si altfel de trai, adica cel al pensionarilor de aici din Ontario, plus ca-si vad nepoata. Dupa cateva zile de observare atenta a vietii fostului meu oras am inteles ca NICIODATA acolo nu va fi bine, nu va fi aplicata legea ca nu are cine sa o faca si mai ales de la nivel inalt nu se vrea acest lucru ca ar insemna sa se aresteze pe ei, normal. Apoi cireasa de pe tort a fost observatia (intarita de niste afirmatii ale unora) ca le place ceea ce este acolo, acea libertate deplina, acel mediu in care fiecare face ce vrea, isi umfla muschii in trafic sau pe strada dupa cum are chef si nimic nu i se intampla. Daca prin absurd de maine s-ar implementa acolo o mica parte din legile noastre cu severitatea repercursiunilor de rigoare ma tem ca multi ar incepe sa urle ca sunt oprimati si ca e dictatura. Le place mocirla aia. Se simt tare bine ca sunt liberi. Nu ma refer la pensionarul care traieste dintr-o pensie umilitoare dupa o viata de munca sau la amaratul care tremura de frica sa nu-si piarda job-ul, ci la o categorie din ce in ce mai numeroasa care in presa carpatina e gratulata cu niste apelative haioase : meltean, pitzipoanca, smardoi, ghertzoi de Dorobanti, taran de mall, cocalar, etc.
    Dupa cele 10 zile de concediu (caaat ?? doar 10 ??pai frate ..acolo la voi e sclavie, nuuu ..mai bine acilea in romanica unde faci banu fara sa transpiri ca un fraier, baietii destepti produc frate nu muncesc ca sa citez un clasic inca in viata in presa) am revenit fericit acasa, caci pentru noi in Canada inseaana acasa, adica locul unde stai, unde ai rostul si mai ales unde te simti bine.
    Multumesc pt prilejul de a posta cateva din gandurile mele, toate cele bune pe viitor si va doresc la toti o primavara frumoasa
    PS. Cui nu-i convine aici si vrea sa faca bani ii recomand cu mare caldura Romania, cui nu-i convine acolo si vrea sa traiasca in civilizatie ii recomand cu mare caldura Canada. Nimeni nu va tine nicaieri sa stai fratilor, sunteti liberi sa alegeti ce credeti ca e mai bine pentru voi si mai ales pentru viitorul copiilor

    ReplyDelete
  31. @Octav - Bine ai venit! Eu sunt cea care-ti multumeste pentru gandurile expuse. Am fost mereu pro-dialog. Ai spus un mare adevar aici: "Daca prin absurd de maine s-ar implementa acolo(Romania) o mica parte din legile noastre (Canada) cu severitatea repercursiunilor de rigoare ma tem ca multi ar incepe sa urle ca sunt oprimati si ca e dictatura." Cum ar fi de ex sa nu se fumeze in Ro in discoteci si baruri, in taxiuri, pe stranduri, in masina personala daca ai copil sub 12 ani pe bancheta?...si asta mi-a venit rapid in cap...;)

    ReplyDelete
  32. N-am mai vazut gaini vii si porci. De fapt n-am mai vazut nici un animal in libertate in afara de : veverite, marmote si sconcsi.
    -Am vazut o data cand am fost la cabana dulce, aa, si la un festival, erau expuse si se imbulzeau copii sa le vada.

    N-am mai auzit latrat de caine si m-am vindecat si de teama lor.
    -Au vecinii, in schimb vad rar caini de talie mare, si cand ii vad ma uit la ei ca si copii la animalele de ferma.

    N-am mai vazut flori de cires, piersic si gutui.
    N-am mai auzit clopote batand la biserica.
    -Nici eu

    N-am mai avut primavara zambile-n casa.
    -Mi -am cumparat o data de la Home Depot, si zilnic imi bagam nasul in ele.


    N-am mai intalnit sensul giratoriu. (este unul la Mont Tremblant, infiintat in 2002. Cand il anuntase gps-ul cu vreo 800 de metri in fata, am zis ca voi intra in zona crepusculara, atat era de « inattendu ». In 2008 erau doar 31 in tot Quebecul si aproape 100 in toata Canada.)
    -Am intalnit unu on rive sud, nu mai stiu exact pe unde, cred ca in zona St Hilaire

    N-am mai baut must.
    N-am mai mancat struguri de “tara” (ma refer la aia negri cu coaja groasa de-ti venea s-o scuipi, dar buni rau; si la care mai gaseai prin ciorchine si cate-o panza mica de paianjen).
    -Nu, da am vazut la italieni.

    N-am mai vazut femei cu copii in brate.
    -Nici eu, dar parca nu imi amintesc nici in Romania.Oricum nu erau atatia copii ca pe aici.

    N-am mai mancat cirese amare si nici albe.
    -Le-am incercat pe toate de aici dar am fost dezamagita.Mama, bune mai erau ciresele de acasa.

    N-am mai cules din padure toporasi si ghiocei.
    -Am cules o data in parc papadii, saracele, s-au topit toate pana acasa

    N-am mai facut cozonac.
    N-am mai dezlegat “Rebus”.
    N-am mai mers cu trenul.
    N-am mai tinut nici un post mai mult de-o zi.
    N-am mai mancat usturoi verde.
    Cozonac italian de la market. Cam atat.
    Rebus, uitasem de el pana am citit postarea ta. hehe.
    Cu trenul am mers cand am fost in vizita in Romania, :), se pune?
    Usturoi verde nu am mancat nici acasa, nu prea stiu cum arata.

    N-am mai vazut troleibuze.
    -Asta e ca si cu trenu, acasa,...cred ca nu se pune :)

    Frumos articol, blogul tau e relaxant si prietenos.De cand am citit despre charcuteria evreiasca inghit in sec si mi-am propus sa o vizitez cu scopuri bine definite.mmm. Desi o stiam, si de fiecare data cand trec pe acolo ma uit cu curiozitate la coada ce se formeaza. Ca aspectuoasa nu e, aia e sigur.

    ReplyDelete
  33. @Vo - multumesc. :) Cand te opresti la charcuterie sa te gandesti un pic si la mine. :))

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails