Sunday, February 13, 2011

Blues, India si palarii

Aseara am fost si l-am vazut intr-un concert pe cel ce ma urmareste musical de ceva vreme. Pe Harry Manx. Este extraordinar cum imbina bluesul cu inflexiuni indiene. Muzica lui e trista, asa cum cred c-a fost si viata lui, asa cum e si vorba lui pana si glumele lui ascund o mare durere in spatele primului impuls ce te face sa zambesti. Cineva care a fost 9 ani de zile un busker in mod cert nu poate sa fi avut o viata usoara. Si cineva care se simte implinit pe toate fronturile in mod sigur nu alege sa traiasca in India pentru 12 ani. Aceia cauta altceva. Sunt convina, ascultandu-i muzica si compozitiile, ca el a gasit ce cauta…Toate piesele lui au un rafinament aparte.

Lately traversez o criza existentiala. Cu alte cuvinte imi traiesc disperarea timpului pierdut ireversibil. Vreau sa fac atatea si n-am timp sau energie, sau resurse. ..Si e iarna, frig, gri, zapada, cenusiu iar cand sa dorm, crosetez caciuli.


Probabil ca-mi lipseste o doaga. Asta e un fel de « tara arde si baba se piaptana ». Si uite asa defulez eu in caciuli si palarii!

Hai ca mai revin cand ma traverseaza o perioada zen si cand pot spune linistita « I hold no grudge »…

13 comments:

  1. Ei da, dar ce caciuli frumoase ies....

    ReplyDelete
  2. Vai ce palariute frumoase! Cat de mult imi plac!

    ReplyDelete
  3. @Mariana & Silvia - Multumesc frumos :) si se fac atat de usor...:)

    ReplyDelete
  4. Eu nu auzisem pana acum de Harry Manx, insa de 2 zile numai asta ascult. Imi place mult cum canta.
    PS-Caciulile sunt super faine si mi-au placut mult si paturelele granny square afghan.

    Zi senina de la Mili.

    ReplyDelete
  5. Trebuie sa fi fost foarte placut la concert! L-am descoperit datorita voua pe Harry Manx si chiar acum il ascultam fermecati. Sunt foarte simpatice si caciulitele! Singura intrebare e "De ce se mai piaptana, daca tot isi pune caciulita?" ;)

    ReplyDelete
  6. @Mili&Amelia&Mihai - Ma bucur ca si voua va place Harry Manx. Puteti sa-i ascultati piesele direct de pe situl lui, in dreapta la discografie, clic pe CD care aveti chef. Mie personal imi place mult "Bread and Buddha" :)
    PS - ptr Amelia si Mihai - raspuns la intrebare: de amocul frumusetii. :))

    ReplyDelete
  7. Sunt deosebit de frumoase palarioarele, le vei purta tu, sau le vei darui?
    Cred ca ai putea face o mica avere cu aceasta indeletnicire!... :)

    ReplyDelete
  8. @acuarele - Multumesc frumos. Mai port si eu, mai dau...:) Pana la urma cate palarii sa port? lol

    ReplyDelete
  9. Am vazut prima data paturelele granny square afghan si le tot admiram. Acum vad caciulile, palariile si nu ma pot abtine sa nu va intreb, cum le-ati tricotat? Ma puteti ajuta cu cateva sfaturi? Imi place sa tricotez dar asa minunatii nu am reusit sa realizez.
    De acum ascult si Harry Manx, l-am descoperit datorita dv. Multumesc!
    Ina

    ReplyDelete
  10. @Ina - Buna. Palariutele nu sunt greu de crosetat. Pattern-ul este free aici: http://sites.google.com/site/mikeyssmail/home/mikeys/contest-hat-to-be-named. Daca stii engleza este f simplu de inteles, daca nu, tipu' are si pe youtube video cum se croseteaza caciulitele alea. Da cautare: diva hat :) si-ti arata pas cu pas. :)

    ReplyDelete
  11. Va multumesc! Abia astept sa termin de lucrat prima caciula- palarie.
    Aveti talent, scrieti frumos. Am descoperit blogul dv din intamplare si m-a fermecat. :)
    Ina

    ReplyDelete
  12. @Ina - daca te incurci la model, poti sa-mi lasi mesaj sau poti sa-mi scrii pe e-mail la adresa din contact. Ah, si nu mai folosi pers a II-a plural cu mine. :))Imi place sa cred ca inca sunt tanara! :)

    ReplyDelete
  13. Draga mea- am descoperit ieri intamplator un anunt in care scria ca e nevoie de caciulite crosetate pentru bebelasi din lumea a treia. Se cauta ingeri pazitori si caciulite http://www.schutzengel.ch/home-fr.html

    M-am gandit la tine, la pasiunea ta de a impleti.
    Salutari si o primavara frumoasa, vitalizanta, cu ganduri si proiecte minunate!

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails