Sunday, August 30, 2009

Masa cea de toate zilele…


Am sa intrerup un pic sirul epopeei despre urbea mea cu postul asta. Zau ca n-as fi facut-o daca n-as fi ajuns intr-o stare jalnica de nervi. Acest obiect indispensabil din casa oricarui om, masa de bucatarie / table de cuisine / dining table sau cum s-o mai fi numind, mi-a mancat zilele, ficatii si linistea mea psihica, si-asa fragila si mult incercata…De ce? Pentru ca mi s-a pus pata sa mi-o schimb pe ce-a pe care o am. Jur ca nu-i treaba usoara, adica m-am inhamat la o munca de sisif. Daca as fi stiut dinainte, poate ca nu ma lovea asa idée nebuneasca, acum, chiar daca stiu, m-a atins déjà nebunia si oftica si vreau alta. Nu-mi ramane decat sa caut in continuare pasarea (scuzati! – masa) rara. De ce rara? Pai din n-spe mii de motive, eu nu reusesc sa-mi gasesc masa visurilor si totusi ramanand fidela unui anume buget, pentru care nu vreau sa transpir prea mult acoperindu-l la loc dupa asa investitie! Cu alte cuvinte, scurt pe doi, mesele cu scaune sunt scumpe fratilor. Cu cat vrei mai multe scaune, un anume material sau culoare, o anume dimensiune, daca se poate sa aiba si « allonge » ca noi suntem multi si petrecem si mai multi…cu atat creste pretul. Va spun sincer, daca cauti o masa de calitate care sa nu scartaie cand te sprijini catranit sau abtiguit pe ea, daca vrei sa vina la pachet cu minim 6 scaune care nu se rup dupa doua balanganeli sau dupa ce s-au tolanit prietenii supraponderali, daca o vrei din lemn si nu placard, daca mai aspiri ca lemnul sa fie lacuit si sa aiba eventual culoarea acajou, atunci trebuie sa scoti banul gros de la pusculita.
Dupa lungi cautari, am avut si revelatia care m-a azvarlit in consternare: o masa poate fi mai scumpa decat un pat, iar un scaun mai scump decat o noptiera sau un coffee table. Si inca o chestie, cumpararea unei mese, se pare ca provoaca mai mult stress decat cea a unei masini iar cine nu ma crede, n-are decat sa-ncerce!



5 comments:

  1. Am păţit-o odată, aşa că nu pot decât să îţi dau dreptate... De atunci văd mesele cu alţi ochi...

    ReplyDelete
  2. Ce frumoasa e masa din poza!... Vreaau si eeu!...:)

    ReplyDelete
  3. Ce-am mai ras! Doamne! Nici nu-mi imaginam cat te poate stresa o masa! Dar eu cred ca stiu de ce. voi aveti sala de masa separat de bucatarie, ca o continuare a salonului si na, atunci normal ca vrei sa o asortezi cu ce mai ai prin casa si normal ca nu-ti poti lua orice ciuruc de plastic. Hai ca mi-am inceput ziua bine, am ras de n-am mai putut!

    ReplyDelete
  4. Imi imaginam eu...sper s agasesti una pe gustul tau

    ReplyDelete
  5. @Cristian - ce bine e ca mi-am gasit pe cineva care ma intelege ce stresanta poate fi o masa!!!
    @acuarele - si eu as vrea una ca aia, insa scorul e muuuuuuuuult peste toleranta mea acordata unei mese.
    @Nina - ce surpriza placuta! Nu ai mai trecut de mult pe la mine! Probabil ai fost plecata in concediu.
    @Not beautiful enough - si eu sper sa gasesc una, si asta cat mai repede!

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails