Saturday, June 6, 2009

Blogarit in loc de presa

Nu dispun de mult timp liber, am mai spus-o, insa tin s-o mai amintesc o data, pentru ca suntem intr-un alt context acum. Trag de mine sa apuc sa vad stirile de la miezul noptii, si asta pentru ca am senzatia ca n-am trait daca nu stiu ce s-a mai intamplat pe mapamond si-n urbea mea. Uneori ma umplu de mai multa placere devorand stirile decat un film. Insa, de la o vreme-ncoace m-a pocnit o alta meteahna, ultimul escape de care aveam nevoie. Blogaritul. Meteahna grea, pentru cineva care isi doreste din rasputeri sa detina puterea magica de-a dilata timpul…In definitiv daca nu mai citesc presa si ma rezum la televizor, blogaritul il asimilez tot cu informatia, un alt fel, ce-i drept. Mi s-a deschis, virtual, o noua lume. Virtual pentru mine, insa personajele sunt oameni reali cu trairi, emotii, bucurii, tristeti, pasiuni si alte cele.
Ma lansez din blog in blog cu un avant demn de invidiat de orice atlet la sarituri. Si uite asa mai aflu si eu cum de pe situri chinezesti poti comanda, la sume derizorii, ceasuri – imitatii foarte reusite de Hugo Boss, Gucci &Co, in alta parte, cu un simplu clic sunt teleportata in magnificul NY, nici macar n-am nevoie de imaginatie, ca sa vad cu ochii mintii toata maretia lui, gratie povestitoarei, care reda atat de minunat in cel mai mic detaliu, fiecare straduta. Daca m-am plimbat destul prin NY, ma intorc pe batranul continent, ma opresc in Portugalia, unde am gasit o fata, stand la malul marii si facand bilute din lut care in final prind contur in margelute, dar nu oricum, fiecare sirag poarta o povestea unica. Plec din Portugalia ca sa poposesc un pic in Spania, un pic in Franta, unde ma pun la curent cu viata culturala, nu uit sa dau o raita rapida prin Italia unde imi clatesc ochii cu un album de fotografii pe care le ador. Si nu in ultimul rand poposesc in Romania intr-un loc plin de caldura si mult farmec. In lectura de acolo imi gasesc refugiul daca vreau sa uit de toate rautatile lumii. Cand sunt in toane bune imi arunc ochii si pe situri cu de-ale gurii, insa mai rarut…Am nimerit si pe unele bloguri de-am luat-o la goana numai dupa primele doua propozitii. Deh, se mai intampla. Unii n-au nimic de spus sau povestit si cu toate astea scriu.

Pana la urma e si blogaritul asta un act de socializare…

13 comments:

  1. Frumos scris! Frumoase fotografii! Mai ales cea cu Pamantul rotund ca o frunza de varza... Incepem sa ne gandim daca sa nu-i votam azi pe ecologisti.

    ReplyDelete
  2. @chirca - aveti zi de votare azi? lol

    ReplyDelete
  3. si mie imi place sa citesc bloguri. N-am inca un blog al meu personal pentru ca probabil nu stiu inca despre ce-as vrea sa vorbesc. Ti-am gasit blogul dintr-o intamplare, si nu regret, imi place umorul tau si stilul tau.

    ReplyDelete
  4. @Nina - Bine ai venit! Nici eu nu mi-am propus sa vorbesc despre ceva anume. Saptamana si inspiratia ;). Multumesc ptr cuvintele frumoase!

    ReplyDelete
  5. La fel ca si Nina, si eu ti-am gasit blogul din intamplare si desi acesta e doar primul post pe care ti l-am citit nici eu nu regret ca l-am gasit!
    Referitor la 'de ce au unii blog?' 'stiu' (virtual doar) persoane care desi nu prea au ce zice au cate 3-4 bloguri cica tematice - pe care au multa multa reclama insa - reclame google desigur. Trist ...zic eu - desi si eu am reclama google pe blog - dar parca cu ceva mai bun simt decat altii.

    ReplyDelete
  6. @Emanuel - Bine ai venit la mine! si da, ai dreptate. Am intalnit si eu bloguri cu extrem de multa reclama...obositor si enervant. Multumesc mult pentru aprecieri. Sper sa nu dezamagesc asteptarile. lol.

    ReplyDelete
  7. Nu esti genul care sa dezamagesti...
    Eu vin aici la tine zilnic, sa trag cu ochiul daca ai mai scris ceva... si scrii tare frumos, si concentrat, savurez fiecare cuvant!...

    ReplyDelete
  8. @acuarele - multumesc pentru cuvintele frumoase. Cum spuneam, imi pare rau ca n-am mai mult timp, dar nici inspiratia nu-mi vine la comanda. :( Pupici.

    ReplyDelete
  9. Prima publicare a ta pe blogul meu a fost publicata - astepta doar moderarea de catre mine - adica sa-i dau acceptul de a fi pusa on-line pt. toti vizitatorii.

    p.s.: poti sterge ac. comentariu - am cautat sa-l trimit in alta parte dar nu am avut unde altundeva; vezi pe blogul meu si un raspuns la comentariul tau

    ReplyDelete
  10. Poate daca intalneam intamplator poza pe google cu palma si pamantul nu m-ar fi interesat......acuma parca as fura-oooo....dar nu. mai bine nu.
    :))))
    felicitari

    ReplyDelete
  11. @IosifEci - bine ai venit in vizita. Welcome anytime!

    ReplyDelete
  12. http://usamea187.blogspot.com/ Incearca-l.

    ReplyDelete
  13. @omu'cu usile - am fost, o sa revin.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails