Saturday, March 7, 2009

Cand se termina cuvintele



Atunci nu mai e nimic de spus. E ciudat sa incep un blog tocmai cu idea asta.
Insa sunt momente cand cuvintele adunate la un loc din oricate limbi vorbesti, parca nu mai au rost. Cred ca fenomenul asta se cheama « lehamite ». Lehamite de a te face inteles, lehamite de a incerca sa intelegi pe altii, lehamite de explicatii, de scuze, de cearta, de impacare, de gol in stomac. E o stare de planare lina. Si totusi, cand cuvintele se termina, altele din neant le iau locul si alt inceput se naste…In lumea virtuala totul are multiple intelesuri, puterea o detin cuvintele, iar cand ele s-au terminat, totul devine cenusa. In lumea virtuala nu poti surade, nu poti zambii, nu poti plange, nu exista lacrimi. In lumea asta puterea o au cuvintele care, numai ele, printr-o aranjare mestesugita creaza sensuri, stari, trairi, emotii.

10 comments:

  1. Nu vreau sa intru in polemica... dar cred ca nu numai cuvintele iti pot crea stari, senzatii, trairi in lumea virtuala... dupa cum stii deja, pe aceste bloguri (lumea virtuala in fapt) se pot adauga si sunete (musici mai pe romaneste) si nu in ultimul rand Video... Am convingerea ca Video bate tot... un simlu clip muzical, spre exemplu, iti poate creea o senzatie care nu o poti avea decat citind o carte intreaga cu 300 de file... nu minimizez puterea cuvantului, dar videoul repet este "more powerfull"... sau daca vrei mult mai rapid in a-tzi induce o stare de spirit... in ajutorul celor ce am spus incerc sa argumentez cu acest VideoClip
    http://www.youtube.com/watch?v=IJEBN2nH9ds&eurl=http://sadnessplanet.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Sau un tzipat in noapte... cum poti traduce in cuvinte fiorii care te trec pe sira spinarii???
    However, si cuvintele au partea lor frumoasa si participa activ la realizarea unui blog...
    Imi place cum scrii draga Purple Rain, si am sa mai trec p-aici.
    Love U

    ReplyDelete
  3. @Sadness Planet - cata dreptate ai! Iar cu David Gilmour, cu piesa asta, ai atins o coarda sensibila...

    ReplyDelete
  4. Ce frumos ai descris lehamitea!

    ReplyDelete
  5. Buna, draga mea...

    ReplyDelete
  6. @Ileana - bine ai venit la mine. Sper ca lemnele sa trosneasca in soba mult timp de-acum inainte si sa ne invaluie in caldura cand ne depanam povestile...

    ReplyDelete
  7. Eu nu cred ca doar cuvintele detin puterea. Cuvintele scrise au o putere enorma si raman marturie ale timpului trecut de cel putin o secunda in urma. Pentru mine cele mai importante sunt imprimeurile lasate in suflet de cuvinte - ceea ce iei cu tine cand mergi mai departe si ceea ce iti ramane in suflet.

    ReplyDelete
  8. @trix - bine ai venit la povesti la gura sobei. Sper sa avem cat mai multe de povestit...si sa ne depanam cat mai mult cu putinta prietenia virtuala.

    ReplyDelete
  9. Noi insine suntem cei ce dam sau nu putere cuvintelor.
    Cuvintele tes, e adevarat, adevarate lumi virtuale.
    Cuvintele saruta sau ranesc.
    Un cuvant e ca o piatra care cade. Odata cazuta, ea nu mai rasuna, daca nu-i dam importanta. Gestul caderii ei se dizolva in neant.

    ReplyDelete
  10. @Ileana - fiecare cuvant spus sau scris are o vibratie de o rezonanta distincta...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails