Saturday, May 23, 2009

Je suis outrée...

Zilele astea, in urbea mea, s-au intamplat lucruri ciudate rau, chestii care, by far, sfideaza absurdul.

Primul caz, care a facut valva mare la TV si in presa scrisa prin tot felul de reportaje, dezbateri si comentarii, e cel al unui barbat (58 ani) care a comis o crima abominabila. In ce consta fapta lui? Pai plimbandu-se omu’ acum 2 ani printr-un parc dintr-un cartier de VIP-uri, i-a iesit in cale o veverita. Acum trebuie sa ma opresc si sa intervin cu o completare la paragraf. Veveritele aici sunt animalute foarte prezente in ambientul stradal-citadin. Sunt peste tot, cam asa cum erau (sau mai sunt !) cainii vagabonti de prin Romania. Ca sa fiu mult mai clara, veveritele canadiene n-au nevoie de munte, parcuri si brazi ca sa traiasca. Ele sunt in fata blocului sau casei, traverseaza strada cand nici nu te astepti sau ti se urca in balcon daca ai sansa sa ai un pom in fata lui.


Paranteza fiind inchisa, ma intorc la omuletul meu si veverita lui. Fiind iarna, omu’ posedand o inima larga i-a dat veveritei o aluna. Fapta, mai mult decat regretabila, pentru ca politistul ce l-a vazut l-a articulat pe loc cu o amenda de 75$. Desigur, omu’ din poveste a luat-o mai mult in gluma sau anyway a neglijat-o de-a binelea. Trec 2 ani, la amenda se adauga penalitati si zilele astea era aproape la un pas de inchisoare. Amenda cu pricina a ajuns la frumoasa suma de 455$. Si toate astea pentru c-a dat o aluna unei veverite. Pentru cine nu cunoaste legi, e complicat rau. O lege foarte clara, interzice, in urbea mea, hranirea oricarui animal salbatic. (veverite, rate, gaste salbatice, intra si porumbeii desi nu cred ca-s chiar animale…hahahaha, ratoni, marmote, iepuri)

Alt caz care-a lasat lumea cu gura cascata a fost al unei femei. Doamna se afla la metro coborand cu scara rulanta. Crima ce-a comis-o a fost ca nu se tinea cu mana de balustrada in timp ce scarile coborau.
Politistul care se afla in zona, dand dovada de un exces de zel rar intalnit i-a articulat pe loc o amenda de 100$. Insa doamna a devenit atat de revoltata, ba mai mult ea cauta ceva in geanta si chiar i-a replicat in doi peri ca-i era teama sa se tina de bara din cauza gripei porcine (bara fiind un element extrem de contaminat). Politistul n-a fost deloc miscat de explicatia femei, ba din contra a considerat ca-i obstructioneaza exercitarea meseriei si i-a aplicat o alta amenda de 320$ pentru acest motiv. Total = 420$.


Si cum o nenorocire nu vine singura, tipu a ridicat-o pe doamna cu catusele, el considerand ca-i cam recalcitranta si ca atare - un pericol public pentru uzagerii metroului.

Alt caz : un student tocmai isi termina de fumat tigara, la gura unui metrou, moment cand arunca mucul de tigara pe jos (unde erau alte 20) Politistul care l-a vazut i-a aplicat scurt o amenda de $169 pentru « murdarirea » orasului. Alta fata a incasat si ea rapid o amenda tot de 169$ pentru faptul ca si-a scuipat guma de mestecat pe trotuar…

Daca in cazul ultimilor 2 pana la urma iti spui, ce pana mea, asta e, sa pastram orasul curat !!!, cazul doamnei cu metroul ma revolta dincolo de limitele ratiunii. De ce ? Pentru ca, exact cum spuneam in alta epistola, ma sufoca atatea obligativitati care ne sunt impuse pentru binele si protectia noastra. Obligatia de-a purta casca cand pedalezi (sinon, ia amenda neamule), cu bicicleta n-ai voie pe trotuar, cand pedalezi n-ai voie cu casti la urechi, obligatia de-a purta centura, de-a purta vesta de salvare, de-a te tine de bara si lista e mare cat un cearceaf…Obligatii peste obligatii si toate pentru protectia noastra, a muritorilor de rand, obligatii care in final ne sugruma si ne limiteaza libertatea de a alege, de parca am fi o sleahta de debili mintali notorii incapabili sa discernem raul de bine. Pe langa obligatii avem interdictii, la fel de multe, unele la fel de absurde…si toate astea pentru un monde meilleur…o lume complet controlata si supusa. I’m fed up !!!! (sau j’en ai marre!, pour les connaisseurs)

4 comments:

  1. Incredibil!...Chiar nu mi-as fi imaginat asa ceva!... Oare sunt cazuri singulare, ciudatenii, sau asta se intampla de fiecare data cand indraznesti sa oferi o aluna unei veverite sau cand nu te tii de bara pe scara de la metrou?... Stau si ma gandesc cum procedeaza in cazul copiilor rebeli care nu vor sa se supuna regulilor (daca sunt sanse sa existe si astfel de copii pe-acolo... sau toti sunt formati stas de mici...)

    ReplyDelete
  2. Nimeni nu si-ar fi imaginat asa ceva...Politistii aplica doar legea, lege care e propulsata de niste creiere obtuze. Pana in prezent sunt cazuri singulare, insa startul a fost dat, cum se zice, acum, urmatoarele au drumul netezat...

    ReplyDelete
  3. Sunt revoltat de faptul ca nimeni nu s-a gandit sa le intrebe si pe veverite ce parere au! Aderati la ADIVECAPA! Aici-Acum! (vezi Blog List)

    ReplyDelete
  4. Sa faca plangere veverita ca daca nu atunci poate sa faca plangere omul catre politist....Doamne......in Romania cred ca intentionat se recruteaza numai politisti prosti.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails